Veckans erbjudande av hantverksbakat bröd och närodlade grönsaker i säsong. (Obs; brödsortimentet varieras varje vecka!)

• Ett mellangrovt surdegsbröd bakat med fullkornsmjöl av Råg och hela kärnor av spannmålet Korn. – 50 kr

” Spannmålet Korn är fullpackat med nyttigheter. Det har ett högt innehåll av vattenlösliga fibrer som resulterar i en långsam blodsockerhöjning.”

Brödet innehåller: VETEmjöl, vatten, surdeg av RÅG, hela kärnor av KORN, fullkornsmjöl av RÅG, havssalt.

• På tillfälligt besök! Kryddiga muffins – 20 kronor styckEn mjölkfri och saftig kaka bakad på dinkel (spelt), rapsolja, vintersquash, kanel, kardemumma och ingefära. Pudrad med florsocker och toppad med kryddträdgårdens allra första citronmeliss-blad.

Innehåll: mjöl av DINKEL (SPELT), socker, ÄGG, rapsolja, vintersquash, bakpulver, kryddor.

• Deg till surdegspizza – 25 kr för en deg lagom till en pizza.Levereras bak-klara men går också utmärkt att förvara i kylen i ett dygn.

Innehåll: VETEmjöl, surdeg av RÅG, vatten, rapsolja, havssalt

• Vintersquash/Pumpa (Kroshka) – säljes i bit för 60 kr/kg. En god och lokalt odlad grönsak i säsong! Smaken påminner något om sötpotatis. God att ugnsbaka, koka i grytor mm

• Sista chansen! Palsternacka – 60 kr/kgEn god och lokalt odlad grönsak i säsong! God att ugnsbaka, purea, steka mm

Beställ genom att maila info@kornkultur.se. Utlämning sker i röstånga på onsdag 17.00-17.30 alternativt upphämtning i Tibbaröd på fredag förmiddag. Skriv vad och hur mycket du önskar köpa. Efter bekräftad beställning betalar du med swish till 123 22 825 98, ange beställd vara och namn på beställaren. Meddela vid beställning om kvitto önskas.