Jag som driver Kornkultur heter Lovisa Andersson och är fotograf och bakhantverkare.

 

  • Utbildad inom livsmedelskemi vid Göteborgs Universitet
  • Arbetat med mjöl och spannmål på mjöl-kvarnar sedan 2005
  • Passionerad bakhantverkare
  • Historiskt återskapande
  • Dokumentär fotografering
  • Bildkonstnär

 

Bokprojekt jag varit delaktig i:

Vårt Älskade Bröd. 2017 – bilder, text

An Early Meal, 2013 – bilder, omslagsbild, recept

Borgen i Åhus, 2012 – bilder

 

Utställning, Foto:

Bidragit med bilder till ’Återskapat 1471’, en utställning om hantverk utifrån historiska fynd. Medeltidsmuseet i Stockholm. 2019

Röstånga Konsthall, ’Vägen hit’ 2017

Samarbete med Fredriksdals Trädgårdar och museér i Helsingborg om Kärnans historia, 2014-

 

Samarbetsprojekt:

2019

Medverkade vid Östarpsdagen på Kulturens Östarp. Visning av Kulturspannmål, samtal kring traditionell bakning och bröd.

Evenemangsfotograf vid återskapandet av Battle of Wisby 1361

Höll workshop i medeltida bakning, Visby

Evenemangsfotograf under helgen ’Ett levande Glimmingehus’ åt Sällskapet Glimmingehus 1470-99

Produktfotografering åt mikrobryggeriet The Uncharted Brewing Company

Evenemangsfotograf vid Skånska Järnvägars ’Ljuva femtiotal’, Brösarp Österlen

Vintagefotograf på Déja-vù Vintagemarknad, MittMöllan Malmö

2018

Utveckla och brygga den optimala vörten till julens vörtbröd. Tillsamman med mikrobryggeriet The Uncharted Brewing Company i Eslöv.

Baka Vörtbröd på surdeg och nybryggd vört från mikrobryggerierna Remmarlövs och The Uncharted Brewing Company.

Storbak i den nyrenoverade bakugnen på Örnanäs Kulturreservat

Medverkat vid Östarpsdagen som representant för Föreningen Allkorn

Historisk bakning i en medeltida kupolugn i Hollola Finland med Merry Swans

Evenemangsfotograf under helgen ’Ett levande Glimmingehus’ åt Sällskapet Glimmingehus 1470-99

2017

Storbak i bakugnen på Glimmingehus under helgen ’Ett levande Glimmingehus’

Medverkat i projektet Vårt Älskade Bröd (2015-2017) med fokus på Kulturspannmål, fullkorn och surdeg.