Varje vecka bakas någon eller några av brödsorterna i bageriet. Önskas ett speciellt bröd ur sortimentet eller om du vill göra en större beställning går det bra att lägga en förfågan till info@kornkultur.se
LJUSARE BRÖD (25-40% fullkorn)
EmmerDinkel 70 kr
Ett ljust surdegsbröd bakat på äldre vetesorter – ett långjäst formbröd som är underbart att rosta. Detta ger ett bröd som är snällt mot magen då det har ett svagare och lägre innehåll av gluten.
Brödet innehåller: Siktat mjöl av SPELT (DINKEL), vatten, mjöl av EMMER, havssalt, surdeg av RÅG och en gnutta rapsolja till formen.
Ljust kornbröd 60 kr
Ett ljust surdegsbröd bakat med kornmjöl.
Brödet innehåller: VETEmjöl, vatten, fullkornsmjöl av KORN, surdeg av RÅG, havssalt
Rostade mandlar – 80 kr
Ett ljust bröd med rostade ekologiska mandlar.
Brödet innehåller: VETEmjöl, vatten, fullkornsmjöl av VETE, MANDEL, jäst, havssalt
Surdegsfoccacia – 80 kr
En härlig foccacia bakad med surdeg och rapsolja, toppad med havssalt och rosmarin.
Brödet innehåller: VETEmjöl, vatten, surdeg av RÅG och VETE, durumVETE, raspsolja, havssalt, rosmarin.
Rostad havre – 70 kr
Brödet bakas med Skrädmjöl, ett traditionellt fullkornsmjöl av rostad havre som ger brödet en nötig karaktär.
Brödet innehåller: siktat DinkelVETEmjöl, SKRÄDmjöl (fullkornsmjöl av rostad HAVRE), surdeg av RÅG, havssalt.
BoveteEmmerDinkel – 70 kr
Ett surdegsbröd bakat på äldre spannmålssorter. Detta ger ett bröd som är snällt mot magen då det har ett svagare och lägre innehåll av gluten.
Brödet innehåller: siktat DinkelVETEmjöl, vatten, fullkornsmjöl av EmmerVETE, helt bovete, surdeg av RÅG, havssalt och en gnutta rapsolja till formen.
Solhavre – 60 kr
Ett ljust surdegsbröd bakat med rostad havre och solroskärnor.
Brödet innehåller: VETEmjöl, surdeg av RÅG, vatten, skrädmjöl (rostad HAVRE), SOLROSkärnor, havssalt
GROVA BRÖD (50-100% fullkorn)
Grova rågkakor – 40 kr
Ett gott och fiberrikt surdegsbröd med mycket råg.
Brödet innehåller: surdeg av RÅG, vatten, fullkornsmjöl av RÅG, siktat dinkelVETEmjöl, havssalt
Emmer fullkorn – 70 kr
Ett surdegsbröd bakat på 100% fullkornsmjöl av kulturspannmålet Emmervete. Emmer är en föregångare till både Dinkel (även kallat Spelt) och dagens vete. Emmer har ett högt näringsinnehåll och ett svagt gluten vilket gör det snällare mot magen.
Brödet innehåller: fullkornsmjöl av EmmerVETE, surdeg av RÅG, vatten, havssalt och en gnutta rapsolja till formen.
Öland fullkorn– 70 kr
Ett surdegsbröd bakat på 100% fullkornsmjöl av Ölandsvete. Ölandsvetet är av en äldre vetesort, ett så kallat kulturspannmål, som har finmalts på en stenkvarn. Surdegsjäsningen av detta unika mjöl ger ett gott och nyttigt fullkornsbröd.
Brödet innehåller: fullkornsmjöl av ÖlandsVETE, surdeg av RÅG, vatten, havssalt och en gnutta rapsolja till formen.
Purpurvete – 70 kr
Ett surdegsbröd bakat på fullkornsmjöl av Purpurvete. Purpurvete är en typ av vete som innehåller mycket antioxidanter vilket ger spannmålskärnan en rödlila färg och det färdiga brödet blir härligt chokladbrunt.
Brödet innehåller: Fullkornsmjöl av purpurVETE, surdeg av RÅG, vatten, havssalt och en gnutta rapsolja till formen.
4-korn 70 kr
Ett surdegsjäst grovt bröd med rostad Havre, fullkornsmjöl av Råg, helt Korn, fullkornsmjöl av Vete. Alla våra fyra vanligaste spannmålsslag samlade i ett saftigt, gott och hållbart fullkornsbröd.
Brödet innehåller: fullkornsmjöl av RÅG, surdeg av RÅG, vatten, fullkornsmjöl av VETE, helt KORN, skrädmjöl (rostad HAVRE), havssalt
HavreKornRåg 70 kr
Ett surdegsjäst fullkornsbröd med rostad Havre, Råg och helt Korn.
Brödet innehåller: fullkornsmjöl av RÅG, surdeg av RÅG, vatten, hela kärnor av KORN, skrädmjöl (rostad HAVRE), havssalt
Lingonråg 60 kr
Ett grovt surdegsbröd bakat med råg, svenska lingon och lokal honung. Råg har ett naturligt lågt innehåll av gluten.
Brödet innehåller: surdeg av RÅG, fullkornsmjöl av RÅG, vatten, lingon, honung, havssalt
Grov Råg 70 kr
Bakat på surdeg, 100% råg och är osötat, som ett danskt rågbröd. Råg har ett naturligt lågt innehåll av gluten.
Brödet innehåller: surdeg av RÅG, vatten, fullkornsmjöl av RÅG, hela kärnor av RÅG, havssalt
SÄSONGSBRÖD
Citronbröd – 70 kr
Ett ljust surdegsbröd bakat på durummjöl och citron. Perfekt till en picnic eller sommarbuffé.
Brödet innehåller: VETEMJÖL, vatten, mjöl av durumVETE, surdeg av RÅG, citron, havssalt.
Äppelbröd – 70 kr
Ett ljust surdegsbröd bakat på nypressad äppelmust och rivet äpple.
Brödet innehåller: VETEMJÖL, ÄPPELmust, rivet ÄPPLE, surdeg av RÅG, fullkornsmjöl av RÅG, havssalt.
Glöggbröd – 80 kr
Ett julbröd bakat med glöggmarinerade mandlar och russin.
Brödet innehåller: VETEmjöl, GLÖGG, fullkornsmjöl av VETE, MANDEL, russin, havssalt, jäst
SurdegsVört – 80 kr
Ett traditionellt vörtbröd bakad på surdeg och nybryggd vört
Brödet innehåller: VETEmjöl, fullkornsmjöl av RÅG, nybryggd VÖRT, surdeg av RÅG, sirap, kryddor, salt
Foto och copyright Lovisa Andersson