Hej! Förra veckan startade jag upp en REKO-ring i Röstånga med utlämning på onsdagar kl 17.00-17.30 på parkeringen mellan ICA och Gästis. För att beställa bröd och grönsaker från KornKultur kan du skicka ett mail till info@kornkultur.se eller gå med i REKO-ring Röstånga.

KornKultur – ditt lokala mikrobageri och småskaliga grönsaksodling i Tibbaröd, Röstånga.

Varje vecka erbjuds hantverksbakat bröd och närodlade grönsaker i säsong. (Obs; brödsortimentet varieras varje vecka!)

  • 100% Öland – ett surdegsbröd bakat på 100% fint stenmalt Ölandsvete, 60 kr

Ölandsvetet är en äldre vetesort, ett så kallat kulturspannmål, som har finmalts på en stenkvarn. Surdegsjäsningen av detta unika mjöl ger ett gott och nyttigt fullkornsbröd.

Brödet innehåller: mjöl av ÖlandsVETE, surdeg av RÅG, vatten, havssalt och en gnutta rapsolja till formen.

Svenskt ekologiskt spannmål.

  • Deg till surdegspizza – 25 kr för en deg lagom till en pizza.

Levereras bak-klara men går också utmärkt att förvara i kylen i ett dygn.

Innehåll: VETEmjöl, surdeg av RÅG, vatten, rapsolja, havssalt

Svenskt ekologiskt spannmål.

  • Vintersquash/Pumpa (Blue Hubbard) – säljes i bit för 60 kr/kg.

En god och lokalt odlad grönsak i säsong! Smaken påminner något om sötpotatis. God att ugnsbaka, koka i grytor mm

  • Palsternacka – 60 kr/kg

En god och lokalt odlad grönsak i säsong! God att ugnsbaka, purea, steka mm