Julen närmar sig med stormsteg och tre julmarknader är nu avklarade. Vörtbrödet kommer säljas hela vägen fram till jul och får så småningom sällskap av Grovt rågbröd. Förboka gärna ditt bröd i god tid!

  • SurdegsVört 80 kr – ett traditionellt vörtbröd bakat på surdeg och nybryggd vört

Brödet innehåller: VETEmjöl, fullkornsmjöl av RÅG, nybryggd VÖRT, surdeg av RÅG, sirap, kryddor, salt

  • Emmerfullkorn 70 kr – ett grovt surdegsbröd bakat på kultursorten Emmer.

Brödet innehåller: fullkornsmjöl av EmmerVETE, surdeg av RÅG, vatten, havssalt och en gnutta rapsolja till formen.

  • EmmerDinkel 60 kr – ett långjäst ljust formbröd som är underbart att rosta.

Brödet innehåller: Siktat mjöl av SPELT (DINKEL), vatten, mjöl av EmmerVETE, havssalt, surdeg av RÅG och en gnutta rapsolja till formen.

  • Pepparkaksdeg 60 kr för 350 g – med riktigt smör och ett fullkornsmjöl av kulturvete som ger en något nötig smak. Degen räcker till ca 2 plåtar med pepparkakor.

Innehåll: Finmalt fullkornsmjöl av EmmerVETE, socker, SMÖR, vatten, sirap, rapsolja, bikarbonat, kryddor

  • Saltstänkta ingefärskakor 60 kr för 150 g – en småkaka med mycket ingefärssmak och ett stänk av havssalt.

Bakade på riktigt smör och mjölet kommer från Värpinge gård, Lund.

Innehåll: fullkornsmjöl av DalaLantVETE, socker, SMÖR, rapsolja, ingefära, bakpulver, havssalt.

  • Havredrömmar 60 kr för 150 g – en populär småkaka från mitten av 1900-talet!

Innehåll: HAVREgryn, socker, SMÖR, kakao, hjorthornsalt.

  • Mandelsnurror med saffran 23 kr – en saffransbulle fylld med mandelmassa och kanel.                                                                                                     

Bakade på riktigt smör och mjölken kommer från Gunnarödsgård, Stockamöllan.

Innehåll: VETEmjöl, MJÖLK, SMÖR, MANDELmassa, socker, jäst, kanel, havssalt, saffran, ÄGG, pärlsocker                                                                         

Utlämning enligt följande:

Onsdag REKO-ring Röstånga kl 17.00-17.30

Torsdag i brödlådan vid bageriet i Tibbaröd från kl 9

Fredag i brödlådan vid bageriet i Tibbaröd från kl 9

Fredag på Stationen i Röstånga från kl 11

Passar inte tiden eller platsen? Hör av dig så ser vi om det går att lösa på annat sätt!

Pepparkaksdegen finns även hos Stationen i Röstånga, kolla deras öppettider!

Fredag och lördag finns det bröd och saffransbullar i Gunnaröds gårdsbutik i Stockamöllan, kolla deras öppettider!

Beställ genom att skicka ett mail till info@kultur.se senast kl 12 dagen innan utlämning. Skriv vad och hur mycket du önskar köpa. Efter bekräftad beställning betalar du med swish till 123 22 825 98, ange beställd vara och namn på beställaren.

Brödsugen och kaksugen? Mina bakdagar är onsdag-fredag. Mer info finns på Kornkulturs facebooksida och www.kornkultur.se