• 100% Öland – ett surdegsbröd bakat på 100% fint stenmalt Ölandsvete, 60 kr

Ölandsvetet är en äldre vetesort, ett så kallat kulturspannmål, som har finmalts på en stenkvarn. Surdegsjäsningen av detta unika mjöl ger ett gott och nyttigt fullkornsbröd.

Brödet innehåller: mjöl av ÖlandsVETE, surdeg av RÅG, vatten, havssalt och en gnutta rapsolja till formen.

  • Ett ljust surdegsbröd bakat på äldre vetesorter 50 kr – ett långjäst formbröd som är underbart att rosta. Detta ger ett bröd som är snällt mot magen då det har ett svagare och lägre innehåll av gluten.

Brödet innehåller: Siktat mjöl av SPELT (DINKEL), vatten, mjöl av EMMER, havssalt, surdeg av RÅG och en gnutta rapsolja till formen.

  • Kulturkaka – 6 st för 25 kr

En småkaka bakad på kulturspannmål, riktigt smör och socker

Säsongens smaksättning är Spansk körvel som ger kakan en subtil smak av anis

Innehåll: DINKELMJÖL, socker, SMÖR, ÄGG, rapsolja, SPANSK KÖRVEL

Bröd och kakor är bakade på Svenskt ekologiskt spannmål

  • Gräslök – 20 kr för ca 40 g
  • Citronmeliss – 10 kr för ca 20 g
  • Spansk körvel – 10 kr för ca 20 g

Grönsakerna är nyskördade och bör sköljas före förtäring.

Utlämning sker på onsdag kl. 17-17.30 i REKO-ringen i Röstånga alternativt efter överenskommelse. Beställ genom att skicka ett mail till info@kornkultur.se senast tisdag kl 14. Skriv vad och hur mycket du önskar köpa. Efter bekräftad beställning betalar du med swish till 123 22 825 98, ange beställd vara och namn på beställaren. Meddela vid beställning om kvitto önskas.

Nyhet!

Nu ges möjlighet att köpa bröd även på fredagar. För aktuellt sortiment maila info@kornkultur.se Upphämtning sker efter överenskommelse.