Veckans erbjudande av bröd och grönsaker från KornKultur för utlämning onsdagen den 13 januari kl 17.00-17.30 i Röstånga:

*Ett ljust surdegsbröd bakat på siktat spelt(dinkel). – 50 kr. Degen har fått jäsa under lång tid med en liten tillsats av surdeg samt ett fint stenmalt fullkornsvetemjöl. Detta ger ett bröd som är snällt mot magen då det har ett svagare och lägre innehåll av gluten. Brödet innehåller: Siktat mjöl av Spelt (Dinkel), vatten, Fullkornsmjöl av VETE, havssalt, surdeg av RÅG och en gnutta rapsolja till formen.

*Deg till surdegspizza – 25 kr för en deg lagom till en pizza.Levereras bak-klara men går också utmärkt att förvara i kylen i upp till 2 dygn.Innehåll: VETEmjöl, surdeg av RÅG, vatten, rapsolja, havssalt

*Grönkål – ett knippe 20 kr (6-8 blad)God rå i sallader eller tillagad. Perfekt till pizzasallad!

*Vintersquash/Pumpa – säljes i bit för 60 kr/kg. Smaken påminner något om sötpotatis. God att ugnsbaka, koka i grytor mm (Blandade sorter såsom Blue Hubbard, Golden Hubbard och Kroshka.)

Beställ genom att skicka ett mail till info@kornkultur.se. Skriv vad och hur mycket du önskar köpa. Du betalar på plats genom swish eller kontant. Utlämning sker:- ONSDAGEN den 13 januari kl 17.00-17.30 på Billingevägen 11 i Röstånga (utanför Sababa).