Varje vecka erbjuds hantverksbakat bröd och närodlade grönsaker i säsong. (Obs; brödsortimentet varieras varje vecka!)

  • Citronbröd – 60 kr

Ett ljust surdegsbröd bakat på durummjöl och citron. Perfekt till en picnic eller buffé.

Brödet innehåller: VETEMJÖL, vatten, mjöl av durumVETE, surdeg av RÅG, citron, havssalt.

  • Surdegsbröd bakat på Purpurvete – 60 kr

Purpurvete är en typ av vete som innehåller mycket antioxidanter vilket ger spannmålskärnan en rödlila färg och det färdiga brödet blir härligt chokladbrunt.

Brödet innehåller: Fullkornsmjöl av purpurVETE, surdeg av RÅG, vatten, havssalt och en gnutta rapsolja till formen.

  • Rabarberkaka – 45 kr

Bakad på mjöl av kulturspannmålet Ölandsvete och nyskördad rabarber från egna odlingar.

Innehåll: socker, mjöl av ÖlandsVETE, ÄGG, SMÖR, rapsolja

  • Kulturkaka, naturell – 6 st för 25 kr

En småkaka bakad på kulturspannmål, riktigt smör och socker

Denna gång bakas kulturkakan helt naturellt (utan örter och kryddor). Fullkornsmjölet bidrar med en härlig lite nötig smak.

Innehåll: DINKELMJÖL, socker, SMÖR, ÄGG, rapsolja

  • Sallad – liten påse 10 kr (ca 30 g).  

Blad av röd ekbladsallad.

  • Gräslök – 20 kr för ca 40 g
  • Citronmeliss – 10 kr för ca 20 g
  • Spansk körvel – 10 kr för ca 20 g

Grönsakerna är nyskördade och bör sköljas före förtäring.

Utlämning sker på onsdag kl. 17-17.30 i REKO-ringen i Röstånga alternativt efter överenskommelse. Beställ genom att skicka ett mail till info@kornkultur.se senast tisdag kl 14. Skriv vad och hur mycket du önskar köpa. Efter bekräftad beställning betalar du med swish till 123 22 825 98, ange beställd vara och namn på beställaren. Meddela vid beställning om kvitto önskas.