* Emmer fullkorn – Ett grovt surdegsbröd bakat på kultursorten Emmer – 60 kr
Brödet innehåller: fullkornsmjöl av EMMER, surdeg av RÅG, vatten, havssalt och en gnutta rapsolja till formen.
Emmer är en föregångare till både Dinkel (även kallat Spelt) och dagens vete. Emmer har ett högt näringsinnehåll och ett svagt gluten vilket gör det snällare mot magen.
Spannmålet är ekologiskt odlat och malt på Värpinge Gård, Lund
Obs! Det förekommer linser i Emmer-vetemjölet pga samodling.
*Kanelbullar – 2 för 30 kr
Bakade på: VETEmjöl, MJÖLK, SMÖR, Socker, Jäst, KANEL, kardemumma, ÄGG, pärlsocker, havssalt
Bakade på mjölk från Gunnarödsgård och riktigt smör
Kanelbullensdag är måndagen den 4 oktober!
- Svartkål/grönkål – 20 kr knippet
Välj själv; bara grönkål, bara svartkål eller en mix av båda
- Palsternacka – 30 kr för 500 g
- Spagettipumpa – 50 kr/kg
Ugnsbakas och serveras som ett alternativ till glasnudlar
Grönsakerna är nyskördade och bör sköljas före förtäring.
Beställ genom att skicka ett mail till info@kornkultur.se senast tisdag kl 14. Skriv vad och hur mycket du önskar köpa. Efter bekräftad beställning betalar du med swish till 123 22 825 98, ange beställd vara och namn på beställaren. Alternativt kontant betalning på plats. Meddela vid beställning om kvitto önskas.
Lämna ett svar